5.4 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Har bodd i samme borettslag i snart 50 år

Ringvegen borettslag fyller 50 år. Ekteparet Asbjørg og Håkon Øverland har bodd der siden starten.

- Annonse -

Ringvegen borettslag på Saupstad fyller 50 år. For å markere starten på jubileumsåret var styret i forrige uke rundt med blomster og konfekt til borettslagets «superveteraner».

-Vi var rundt til i alt 20 leiligheter hvor det bor folk som har vært med helt fra borettslaget var nytt. Etter den varme mottakelsen å bedømme så var dette noe beboerne satt stor pris på, forteller nesteleder Jan Sætervang.

Noen av de som fikk seg en hyggelig overraskelse på døra var Asbjørg og Håkon Øverland i Saupstadringen 43a. Ekteparet har bodd i sin 102m2 store 5-roms leilighet siden de kom flyttende fra Halset i juni 1973.

-På den tiden var barna våre blitt såpass store at vi ønsket at de skulle få hvert sitt soverom. Derfor ba jeg en dag Håkon gå innom kontoret til «Ungdommens Egen Heim» for høre om de hadde en større leilighet ledig ett eller annet sted i byen, forteller Asbjørg.

Og det hadde boligbyggelaget, som ved siden av TOBB, hadde ansvaret for en stor del av boligbyggevirksomheten i Trondheim i 1950-, 60- og 70-årene.

Håkon og Asbjørg Øverland fikk forrige uke en hyggelig overraskelse på døra. Styret i Ringvegen BL, her ved Stina-Maria Aune t.v.) og nestleder Jan Sætervang (t.h.), hadde med seg blomster og konfekt.

På Saupstad var nemlig en helt ny bydel under oppføring. Her var det mer enn nok av plass for barnefamilien – både inne og ute.

-Noe av det vi har satt mest pris på med å bo i «Kvitbyen» er avstanden mellom blokkene. Store grøntområder og de mange tunene gjør at man ikke «kveles» på samme måte som man gjør i nyere boligområder hvor blokkene omtrent står oppå hverandre, forklarer Håkon som før han ble pensjonist jobbet som ingeniør i Forsvarsbygg.

Asbjørg jobbet på sin side flere år i Adresseavisen hvor hun oversatte stoff fra samarbeidende aviser i Danmark og Sverige, samt tok i mot artikler over telefon fra avisens utegående reportere.

Trives i blokk

Men selv om Asbjørg og Håkon har hatt to vidt forskjellige yrkeskarrierer så har de vært ganske «samstemte» på hjemmebane.

-Heldigvis så har vi hatt samme smak når det gjelder interiør. Jeg har tegnet og planlagt, mens Håkon har stått for selve utføringen, smiler Asbjørg.

Noe av det første ekteparet gjorde da de flyttet inn var å slå ut veggen mellom gangen og stua.

Det er god plass mellom blokkene i Ringvegen borettslag. De 9 tunene har i alle år vært en viktig sosial møteplass for beboerne. Bildet er hentet fra «Ringreven» i september 1994.

-Når man bor i en blokkleilighet så er det en del begrensninger for hva det er mulig å få til. Vi har allikevel gjennom noen små grep fått leiligheten akkurat slik vi ville ha den, forklarer Håkon.

For ekteparet trives nemlig best i blokk.

-Så dere har ikke savnet dette med å ha en liten hageflekk og noen bærbusker da?

-Overhodet ikke. Som Håkon sier så er det jo så grønt og fint rundt oss fra før. Nei, om vi absolutt skal plante noe så har vi en stor og fin veranda å boltre oss på, forteller Asbjørg.

Også Håkon synes det er flott å ha en stor veranda til rådighet.

-I og med at vi bor i 4. etasje så har vi en fantastisk utsikt mot Vassfjellet. Det å kunne se noe annet enn hva naboen har på brødskiva har veldig mye å si for trivselen. Det er nok også derfor området har blitt så populært blant mange.

-Flott nabolag

For tar man utgangspunkt i hvordan snittprisene har utviklet seg så er det tydelig rift om flere av leilighetene i det som er Norges nest største borettslaget.

Når det gjelder Asbjørg og Håkon sin 5-roms så kan ekteparet notere seg for en eventyrlig verdiøkning.

-Vi ga 24.000 for leiligheten i 1973. Nå ligger vel snittprisen på rundt 2,5 millioner for en 5-roms leilighet, forteller de.

Asbjørg og Håkon Øverland stortrives i sin 5-roms leilighet i 4. etasje i Saupstadringen 43a. -Vi har vært veldig heldig med naboene, forteller ekteparet som har bodd i borettslaget i snart 50 år.

Håkon forteller også at de etter hans mening har vært ganske heldig med naboene opp gjennom årene.

-Det var en episode for mange år siden at noen i oppgangen ble kastet ut på grunn av langvarig bråk. Ett tilfelle på snart 50 år må sies å være bra. Det samme gjelder for resten av området også. Det har generelt vært lite bråk og hærverk.

Også Asbjørg synes Saupstad er et godt sted å bo og savner egentlig ikke noe i nærmiljøet.

-På Heimdal har de det meste. Skulle jeg ha behov for en tur til butikkene i Midtbyen så går det nå busser i ett sett. Da var det mer tungvint i starten. Før Bjørndalsbrua ble bygget måtte vi kjøre hele veien om Byåsen for å komme oss til sentrum.

-Veldrevet borettslag

Håkon passer på å berømme både administrasjonen og styret for at borettslaget er et godt sted å bo.

-Ringvegen BL har i mange år hatt ry på seg for å være et veldrevet borettslag med sunn økonomi. Man har tatt oppgraderingene gradvis og har aldri satt ting over styr. Man har klart å holde fellesgjelda lav, noe som er utrolig viktig for de som skal selge og for unge som skal inn på boligmarkedet, forklarer 80-åringen som selv har sittet i styret en periode.

De hvite eternittplatene som ble valgt som bygningsmateriale har kjennetegnet blokkbebyggelsen på Kolstad og Saupstad siden begynnelsen på 70-tallet. Bydelen blir derfor ofte omtalt som «Kvitbyen». (Foto: Roar Hansen)

-På det første ordinære stiftelsesmøtet etter at A/L Ungdommens Egen Heim gikk konkurs så var spørsmålet om vi skulle overtas av TOBB. Jeg var da så dum at jeg tok ordet. Da det på slutten av møtet skulle velges et nytt styre så var det nemlig noen som skrek ut «hva med han som tok ordet tidligere da?«, ler Håkon.

Men selv om Håkon og Asbjørg stortrives på Saupstad så setter ekteparet pris på av og til å kunne stikke seg bort.

-Vi har en hytte i Malvik som vi trives utrolig godt på. Det er en god gammeldags hytte hvor man virkelig kan føle stillheten i naturen. I og med at hytta kun er 40 minutters kjøretur unna så er vi der ofte, avslutter de.

LES OGSÅ:

Randi Nyeng takker av etter 35 år

På gamle tomter med “Kvitbyens far”

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: