-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

Ulovlig mur raste ut – huseier risikerer saftig bot

Kommunen sendte denne uken ut varsel om en foreløpig regning på 50.000 kroner.

- Annonse -

Bydelsnytt skrev i forrige måned om beboere på Leinstrand som fryktet nye ras fra en ulovlig oppsatt steinmur i Heimdalsvegen 154. Deler av den tre meter høye muren hadde noen uker tidligere plutselig rast ut i veibanen i et boligfelt.

Da det var gjort lite for å sikre området etter raset lovet bygningssjef Elisabeth Høyem å ta affære. Den 19. mai sendte kommunen ut et pålegg om å sikre eiendommen innen den 26. mai og et pålegg om å fjerne muren innen den 19. juni.

Hvis dette ikke ble gjort innen gitte frister ville det påløpe tvangsmulkt på henholdsvis 5000 og 1000 kroner dagen.

Denne uken fikk huseier beskjed om at det ville bli sendt ut en faktura på 50.000 kroner for manglende sikring av eiendommen for perioden 27. mai til 5. juni.

Morten Tronsen frykter nye ras ved den ulovlig oppsatte muren ved Esptunet. -Raser det over gang- og sykkelvegen så vil også de store containerne på toppen av eiendommen komme deisende.

Det ble samtidig gjort oppmerksom på at tvangsmulkten ville løpe så lenge pålegget ikke var etterkommet.

Da Bydelsnytt er bortom eiendommen den 9. juni er den blitt sikret med et stort stålgjerde. En nabo kan fortelle at gjerdet hadde blitt satt opp «for noen dager siden«.

Juridisk rådgiver Geir Jacobsen ved Byggesakskontoret opplyser imidlertid at kommunen ennå ikke har fått noen dokumentasjon på forholdet

-Per dags dato har vi ikke mottatt dokumentasjon fra eier av eiendommen om at sikring er gjennomført. Inntil vi mottar slik dokumentasjon er det vanskelig å ta stilling til om gjerdet som er satt opp er tilstrekkelig, forklarer Jacobsen.

Huseier har fått frist frem til den 19. juni med å fjerne den ulovlig oppsatte muren og tilbakeføre terrenget til opprinnelig godkjent tilstand. Om forholdet ikke blir rettet vil tvangsmulkt begynne å løpe også for dette forholdet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ