Er NAV-kontoret på Leangen Norges styggeste bygg?

Helse- og velferdskontoret på Falkenborg er en av kandidatene når "Arkitekturopprøret" nå skal kåre landets styggeste bygg. Grillstad Gård på Ranheim er på sin side nominert til årets hederspris.

- Annonse -

Det er det såkalte Arkitekturopprøret Norge som nå for første gang skal dele ut prisen «Grøss-medaljen».  Prisen tildeles et nybygg som man mener skjemmer sine omgivelser.

Etter en åpen nominasjonsrunde er det plukket ut 10 kandidater som man kan stemme på frem til 25. november.

Blant de nominerte finner man altså NAV-bygget ved siden av Sirkus Shopping på Leangen. Arkitekturopprøret skriver følgende om bygget:

«Et nytt tilskudd til Trondheim-forstaden Lade sikrer at alle besøkende føles seg nedtrykket og usynliggjort gjennom kalde farger, billige materialer og kaotiske mønstre i vinduer og kledning. At den inneholder en helsestasjon i tillegg, gjør ikke saken bedre»

På listen finner man også det nye Munch museet i Oslo, Remmen studentby i Halden, Sandnes Rådhus og Paradisalléen i Bergen.

Boligprosjektet «Grilstad gård» får skryt for sin arkitektur (Foto: Koteng Bolig)

MEN – Trondheim har også en kandidat når det gjelder «Arkitekturopprørets Hederspris», som gis til «…et vakkert og veltilpasset nybygg som innbyggerne verdsetter».

Om «Gillstad Gård» skriver juryen følgende:

«I denne nye utbyggingen ble en forfalt låve erstattet med et nybygg som innordner seg og forteller om et eldre kulturlandskap. Det nye spiller på lag med det gamle, og fargebruk og variert detaljering skaper et sympatisk miljø, godt hjulpet av gjennomtenkte landskapselementer.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ