- Annonse -spot_img

Heimdal Rotary har rundet 50 år

Jubileet ble markert med en trivelig festmiddag i Heimdalhallen fredag 22. april.

- Annonse -spot_img

Av Erik Lund

Heimdal RK har charterdato 10. april og 50-årsjubileet ble markert med en festmiddag i Heimdalhallen fredag 22. april. Her ble det tildelt 5 Paul Harris Fellow, utnevnt 2 æresmedlemmer og opptatt 2 nye medlemmer.

Forberedelsene til etablering av Heimdal Rotaryklubb ble startet høsten 1971, og klubben ble offisielt startet 10. april 1972.

I løpet av de første årene i klubbens historie stabiliserte medlemstallet seg på ca. 40 medlemmer. Etter en periode med synkende medlemstall etter år 2000, er tallet nå på vei oppover igjen.

Under festmiddagen ble Jan Inge Ruderaas (t.v.) og Terje K. Lien opptatt som nye medlemmer. Her avbildet sammen med president Knut Olav Lian og guvernør Thor Bertil Granum.

Helt fra starten av hadde klubben sine møter i Sanitetens Hus like ved Heimdal kirke. Her holdt man til helt fram til 2013 da huset ble revet for å gi plass til nye leilighetsblokker. Deretter holdt man sine møter på Heimdal Sag og Quality Hotel Panorama. I dag har klubben base i Kløverstua i Kirkeringen på Heimdal.

Ukentlige møter og foredrag er en viktig del av aktiviteten i Rotary-klubbene, og i Heimdal RK har man gjennom klubbens 50-årige historie hatt en lang rekke spennende foredragsholdere på besøk.

Gjennom Rotary International er man med å finansiere store internasjonale hjelpeprosjekter. Blant annet har Rotary gjennom mange år stått i spissen for å utrydde Polio – noe som snart er en realitet.

Fra ryddingen ved Heimdal kirke våren 2021. Området blir rent og pent til konfirmasjoner og bryllup hvert år.

Klubben har også opp gjennom årene involvert seg i andre internasjonale prosjekter som sanitæranlegg ved en jenteskole i India og nødhjelpsutstyr til trengende i katastrofeområder.

Klubben støtter også opp om en lang rekke lokale prosjekter gjennom økonomiske bidrag og egeninnsats. Klubben har blant annet bygget gapahuk på Lundåsen og laget vedsekker til fordeling gjennom Frelsesarmeen. Årlige bidrag til Adresseavisens juleinnsamling og utdeling av matposer til trengende kan også nevnes.

Hver vår rydder Heimdal Rotary langs Pilgrimsleden og i området rundt Heimdal kirke til konfirmasjonene i mai. Langs Pilegrimsleden har man også satt opp hvilebenker i Smistad-området.

Den nyeste aktiviteten klubbens medlemmer har vært involvert i er å stille som mentorer for ungdomsbedrifter ved KVT. En viktig del av arbeidet innen Rotary er også ellers knyttet opp mot ungdommer. Her har Rotary blant annet et vel ansett opplegg for ungdomsutveksling over hele verden.

LES OGSÅ:

Rotary Heimdal har satt opp hvilebenker i Smistadmarka

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ