12.3 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Beroliger foreldre ved skole i Klæbu: -Ingen fare for ras

Rambøll svarer på bekymringsmelding rundt gravearbeider i dalen nedenfor Sørborgen skole.

- Annonse -

Foreldre av elever ved Sørborgen barne- og ungdomsskole i Klæbu sendte tidligere denne uken inn en bekymringsmelding til kommunen. Foreldrene fryktet det pågående gravearbeidet ved skolen kunne utløse et ras som det på Gjerdrum.

Det ble vist til at arbeidet skjer i et område med kvikkleire og at kraftig nedbør gjør at dalen fylles opp av stadig mer vann. I bekymringsmeldingen ble det lagt ved flere bilder som viser vannet fosse ut av rør og nedover gangveger.

I en redegjørelse fra Rambøll heter det at det har pågått sikring av Sørborgen skole og områdene rundt siden 2012, og at området i dag fremstår som «sikret og trygt«.

Rambøll opplyser at det vil gjøres tiltak for at mer av vannet skal kunne taes unna. (fra kommunens papirer)

Videre påpekes det at det pågående arbeidet med innfylling av fyllmasser vil gjøre området «tryggere enn noen gang«. Dette da høydeforskjellene vil bli mindre, og bekken i dalbunnen erosjonssikres.

Når det gjelder opp oppdemmingen av vann som følge av stor nedbør, heter det at dette ikke er ønskelig, selv om man ikke ser noen «umiddelbar fare» ved det.

Rambøll opplyser at det neste uke vil gjøres tiltak for å få mer vann til å renne unna. Ramlo, som er tiltakshaver, skal også ha en «reserveplan» om det kreves ytterligere tiltak i fremtiden.

Ramlo fikk i 2020 klarsignal fra både kommunen og Fylkesmannen om oppfylling og nedplanering av området nedenfor skolen. Tiltaket omfatter også etablering av spillvannsledning, vannledning og opparbeiding av gangveger innenfor reguleringsplanområdet Lilleuglen, Sørborgen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: