Hit reiser trønderne på ferie i sommer

Reisebyrået Ticket på City Syd opplever et rush av trondhjemmere som vil slikke sol i sydligere strøk. Dette er de 10 mest populære reisemålene.

- Annonse -

-Spesielt etter påske har det vært stort trykk. Bestillingene har økt med 11 prosent sammenlignet med samme perioden i 2019, opplyser selgerleder Anja Berggård i Ticket City Syd.

For etter tre tøffe år så opplever reiselivsbransjen nå at nordmenns reiselyst er tilbake med full styrke. Dette til tross for utfordrende økonomiske tider.

-Det er tydelig at folk lengter etter å oppleve nye land og kulturer igjen. Etterspørselen i sommer er spesielt stor på klassiske sol- og badereisemål rundt Middelhavet, men også storbyer som Barcelona og Nice ligger høyt oppe på lista, forteller Berggård.

Ønsket om å reise utenlands var også noe om kom klart frem i en fersk forbrukerundersøkelse av Kantar og SIFO. Her sa 50% av respondentene at man planla utenlandstur i sommer.

-Å reise har igjen blitt en prioritering for mange. Selv om årets Topp 10 liste inneholder mange av de samme reisemålene som i fjor så er det rokkeringer på lista, avslutter Berggård.

De 10 mest populære sommerreisemålene for trøndere:

  1. Mallorca
  2. Split
  3. Kreta
  4. Rhodos
  5. Bangkok
  6. Alicante
  7. Kypros
  8. København
  9. Barcelona
  10. Antalya
- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: