Sjekk julehuset til Roy (46) og Janne (42) på Flatåsen

-Det har kanskje begynt å ta litt av, ler ekteparet.

- Annonse -

Kjører du Øvre Flatåsveg opp mot Høgreina og Flatåstoppen kan du ikke unngå å se det  – julehuset til Roy og Janne Eriksen i Flatåsenget 11c.

-Busstoppet der borte blir flittig brukt av folk som stopper for å ta bilder, ler Roy mens han peker ut av et julepyntet stuevindu.

For hos Roy og Janne og deres to tenåringsdøtre er det nemlig like «julete» inne som det er ute.

Julehuset på Flatåsen lyser godt opp i nærmiljøet

-Vi er nå oppe i rundt 50 ulike utgaver av den kjente «Haslenissen» fra Askim. Nissene har blitt et skikkelig samleobjekt for mange, forteller Roy.

Mens de minste nissene er små nok til å kunne boltre seg i vinduskarmene, så måler den største nissen hele 1,5 meter på ullsokkelesten.

-Kona skvatt skikkelig til da hun gikk seg på nissen i et mørkt vindfang etter at jeg hadde vært ute og handlet, ler Roy.

I julehuset på Flatåsen er det nisser over alt.

I tillegg til nisser er det også pyntet opp med en hel landsby av små julehus i miniatyr med blinkende lys og roterende figurer.

Julehus
Roy og Janne flyttet sammen med sine døtre fra Tiller til Flatåsen for 13 år siden.

-Det var min far som bygde huset på begynnelsen av 2000-tallet. Da han ville selge for å flytte inn i en mindre leilighet bestemte vi oss for å kjøpe oss inn i huset. I dag bor faren min i sokkelleiligheten, mens vi bor i etasjene over, forteller Roy.

Mange stopper opp for å ta bilde av julehuset på Flatåsen

Og det var da ekteparet flyttet til Flatåsen at ting begynte å ta av når det gjaldt julelys og julepynt.

-Vi har alltid likt å pynte til jul. Når man hvert år kjøper inn ny pynt så vokser det fort på seg. Vi hadde opptelling i fjor og da kom vi til ca 20 000 julelys. Man kan kanskje si at det har tatt litt av, smiler Roy.

Ekteparet forteller at de ikke pynter med sterke lys som blinker.

I Flatåsenget 11c er også garasjen pyntet til jul

-Vi ønsker at julelysene skal være med å pynte opp i nærmiljøet i den mørke årstiden og ikke være noe som er til sjenanse for naboer eller forbipasserende.

-Og strømregningen?

-Det blir noen hundrelapper ekstra i måneden, men det er det absolutt verdt. Dette er noe som skaper mye glede, avslutter Roy og Janne.

LES OGSÅ:

Send inn bilder av julehus i Trondheim

3 KOMMENTARER

  1. Det er fristende å si som Erlend Loe: «Det er ikke lenger teoretisk mulig å stoppe oppvarmingen på 1,5 grader.»

    (men her kan du lese litt om folk som sløser med strømmen og som skryter av det).

    • ledlys koster ikke skjorta kan jeg love deg ,å han har sikkert ett koplingsystem som har kun en kont når han er ferdig ,så nei er ikke slösing av ström detta,å uten att du vet så sparer han hele året for å kunne nyte denna mnd ,så vär avensjuk på en positiv måte du 🙂

  2. Veldig fint hus. Vi kjørte forbi når vi skulle til Flatås Julecup i fotball. Veldig trivelig. Fint at noen prioriterer ulikt, og til glede for oss andre. Det er nok av surpomper i Norge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ