-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022

Vil ha flere til å spleise på kunstsnø på Saupstad

Trondhjems skiskyttere og Heimdal ski bruker hvert år store summer på å produsere kunstsnø ved Saupstad skisenter. Nå ønsker de flere å dele regningen med.

- Annonse -

Saupstad skisenter er i dag hjemmearena for Trondhjems skiskyttere og Heimdal ski. I tillegg til vanlige driftskostnader legger de to klubbene også ned betydelige beløp på å produsere kunstsnø ved anlegget. En snø som kommer mange skientusiaster til gode.

-Saupstad skisenter brukes av de fleste skiløpere i distriktet – alt fra små håpefulle til rutinerte landslagsutøvere. Akkurat hvor mange det er snakk om er usikkert men i fjor på denne tiden var det kø i løypene, forteller styreleder i Trondhjems skiskyttere Hilde Marit Hauge.

Nå ønsker Hauge et spleiselag på kunstsnøen.

-Vi er avhengig av kunstsnø for å sikre gode skiforhold i anlegget. Nå håper vi at de som benytter seg av anlegget når det er kunstsnø ser verdien av dette og er med på å støtte arbeidet. Hadde alle betalt 50 kr pr gang så ville vi ha fått kostnadene betydelig ned.

DUGNADSGJENG: Trondhjems skiskyttere (TS) og Heimdal ski (SK) legger hvert år ned hundrevis av dugnadstimer på å produsere kunstsnø. Denne gjengen var i forrige uke i sving med å lage ferdig et hus til å tine slanger i. F.v.: Helge Wekre (HS), John Jensen (TS), Pål Søraker (TS) og Edmund Sørvik (TS)

Kostnader

Men støtten fra privatpersoner og andre skiklubber lar vente på seg. Så langt i 2017 er det kun kommet inn 1.134 kroner. Kommunen derimot har åpnet lommeboka.

-Vår beste og foreløbige eneste samarbeidspartner er Trondheim kommune. Vi har en svært god dialog og opplever stor forståelse for våre utgifter. De har økt sin støtte hvert år de senere årene. Dessverre er det er lite å hente hos andre selv om skiklubbene som benytter anlegget har vært svært forståelsesfulle og sendt ut informasjon til sine medlemmer om betaling.

Etter at støtten fra kommunen er trukket fra står man i 2017 igjen med en estimert kostnad på nærmere 200.000 kroner. I tillegg til de faktiske utgiftene legger Trondhjems skiskyttere og Heimdal ski også ned hundrevis av dugnadstimer.

-Sist sesong brukte vi mellom 500-600 timer til selve snøproduksjonen i tillegg til en god del vedlikeholdsarbeid. I år har vi også bygd et nytt hus for å tine slanger i så denne sesongen har vi nok fort brukt en 150 timer ekstra, forklarer Hauge.

SNØPRODUKSJON: Så snart gradestokken viser 3-4 minus kan produksjonen av kunstsnø ved Saupstad skisenter starte. (Foto: Ragnhild Bergsmyr)

Dugnad

En av de som hver sesong legger ned et betydelig antall dugnadstimer er Pål Søraker fra Trondhjems skiskyttere. Han har vært med siden snøkanonene ble kjøpt inn i 2011.

-Med mange nedbørfattige vintre har det vært nok å gjøre. Akkurat hvor mange kubikkmeter snø som er blitt produsert på disse årene har jeg ikke i hodet men det er ikke småtterier.

Søraker forteller at gradestokken må vise 3-4 minusgrader før man starter å produsere  kunstsnø.

-I og med at det er såpass mye arbeid knyttet til bare det å rigge opp utstyret så bør prognosene vise at minusgradene vil holde seg noen dager fremover. Når vi først er i gang så jobbes deg døgnet rundt. Hvert skift varer fire timer og har to mann på plass.

Nå håper også Søraker at flere er med på å spleise på kunstsnøen ved Saupstad skisenter.

-Om man ikke er med å støtte økonomisk så er man velkommen til å være med på dugnaden. Om det noen som kunne tenke seg å være med på dugnad så er det bare å ta kontakt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: