Byåsen IL vil bygge «landets mest effektive» K60-treningsbakke

Rekrutthopperne skal igjen få muligheten til å øve i K60-bakke på sommerstid.

- Annonse -

Byåsen IL ønsker å bygge et nytt tilløp i K60-bakken i rekruttanlegget i Granåsen. Dagens tilløp er preget av slitasje og store ujevnheter noe som har gjort at bakken de to siste årene har vært stengt for sommerhopping.

Tilløpet er også svært bratt og oppleves av mange rekrutter som en «tøff bakke». For mange unge rekrutthoppere oppleves det som et langt og tøft steg å gå fra en «snill» K40-bakke til en «tøff» K60-bakke.

I rammesøknaden som nå er sendt inn heter det at Byåsen IL er nødt til å gjøre tiltak for å gjeninnføre sommerhopping i K60, som er siste bakkestørrelse for rekrutthopperne før man går over til storbakkene i nyanlegget.

Dagens tilløp er preget av slitasje og store ujevnheter (Foto: Mesterkonsult)

60-metersbakken er derfor «særdeles viktig» med tanke på å få rekruttert hoppere over i det nye anlegget.

I det nye tilløpet er det planlagt en oppfylling med pukk for å redusere selve stillashøyden.
Pukkfyllinga skal muliggjøre at hopperne kan kjøre fra toppen av heisen og rett ut på stillasen.

Hopptreninga vil dermed teoretisk sett kunne gjennomføres uten å ta av og på hoppski for hvert hopp. Byåsen IL sier dette vil legge til rette for etableringen av Norges mest effektive K60-treningsbakke.

K60-bakken i rekruttanlegget i Granåsen ble oppført i 1952. Bakken ble utvidet og fikk plastdekke i 1977. I 2010 ble unnarennet oppgradert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ