Anonym bakgård har blitt lekent byrom på Bakklandet

Åpnes av ordføreren den 10. august, men allerede denne uken blir det liv og røre i "Rabarbraparken".

- Annonse -

For to år siden vurderte Trondheim kommune å bygge boliger. Nå er bakgården i Brubakken 12 blitt et spennende byrom midt i hjertet av Bakklandet.

Nadja Sahbegovic ved byplankontoret har ansvaret for å følge opp den nylig vedtatte Byromsstrategien for Midtbyen.

-Vi startet med å se om det var noe vi kunne gjøre med selve Bakklandstorget. Dette rommet egnet seg imidlertid dårlig da krysset ved Brubakken både er uoversiktlig og med mye forskjellig trafikk . Valget falt da på denne bakgården.

NYTT BYROM: En anonym bakgård på Bakklandet har denne sommeren blitt forvandlet til et spennende byrom.

Arbeidet med å sette i stand det nye byromet har vært et samarbeidsprosjekt mellom kommunen, Rallar arkitekter, ReMida Trondheim og Rabarbrateateret.

Sahbegovic forteller at tanken har vært å skape et grønt og skjermet byrom for barn og unge.

-Mange bakgårder har et stort potensiale noe dette prosjektet helt klart viser. Resultatet har blitt et spennende og lekent byrom for byens barn og unge. Rabarabaraparken har et
vilthage uttrykk og målet har vært å beholde litt av denne mystikken i utformingen.

Trønderfår

Det nye byrommet skal etter planen offisielt åpnes fredag 10. august av ordfører Rita Ottervik.

Men parken den taes i bruk allerede denne uken når Rabarbrateateret inviterer til årets teateroppsetning kalt «Trønderfår».

ELLEVILL KULTURKOMEDIE:  Katarzyna Maria Wieczorek og Marie Löwendahl i Rabarbrateateret inviterer til årets oppsetning – «Trønderfår». Her flankert av Eiliv Andreas Myren Ribe fra Rallar arkitekter (t.v.)  kunstnerisk leder i ReMida Trondheim Pål Bøyesen og Anders Gunleiksrud fra Rallar arkitekter.

Scenograf Marie Löwendahl lover at det vil bli god anledning til å få trimmet lattermusklene.

-«Trønderfår» er en kulturkomedie som handler om sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag. Et teaterkompani får av kommunen i oppdrag å lage en festforestillingen for å feire sammenslåingen. Men som man kanskje skjønner så går ikke alt helt etter planen.

Regi og manus er ved Thorunn Wikdahl som også har vært sentral i utformingen av det nye byrommet.  Stykket spilles frem til den 5. august og har premiere i kveld kl. 19.00

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ