-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Avviser «hyblifisering» av Nedre Møllenberg gate 90

Eiendomsselskap mener byggesakskontoret forskjellsbehandler når man sier nei til bruksendring av første etasje fra næring til bolig.

- Annonse -

Det er eiendomsselskapet Zolen & Månen AS som gjennom datterselskapet Nedre Møllenberg gate 90, står som eier av bygården.

Selskapet søkte i fjor høst om bruksendring av bygårdens første etasje fra næring til bolig. I søknaden ble det vist til at lokalene allerede hadde blitt brukt som bolig i over 30 år da man overtok bygården i 2020.

Søknaden ble imidlertid avvist av Byggesakskontoret i februar i år. I vedtaket ble det vist til at eiendommen inngår i et område for bevaring, og at det i verneplanen er nedfelt at Møllenberg skal være et område med ulik bruk og ulike funksjoner.

Byggesakskontoret påpeker at Møllenberg over tid har mistet mange av de opprinnelige nærings- og servicetilbudene, og en bruksendring ikke vil bidra til å styrke områdets «funksjonsdyktighet».

Byggesakskontoret mener en fortetting vil svekke områdets karakter som bolig og bevaringsområde, og viser til at det allerede er et stort press på uterommene.

I krysset Nedre Møllenberg gate og Gamle Kongeveg lå det tidligere en storkiosk. Nå står imidlertid lokalene og forfaller (Fra kommunens sakspapirer)

Zolen & Månen AS har gjennom ansvarlig søker Peak Arkitekter AS klaget på vedtaket. I klagen heter det at det ikke er snakk om noen «hyblifisering». Dette da det dreier seg om bruksendring av et næringslokale og ikke oppdeling av større leiligheter til mindre boenheter.

Videre heter det at selv om man har forståelse for at kommunen trekker frem den nye «hyblifiserings»-paragrafen som trådte i kraft i 2019, så er det viktig at man ser på helheten.

Det vises til at nesten samtlige tilsvarende lokaler i Nedre Møllenberg gate har blitt godkjent som bolig, og at de få som enda ikke har søkt står tomme og forfaller. Det samme gjelder tilstøtende gater som Gamle Kongevei, Kirkegata og Wessels gate.

Unntaket er krysset Rosenborg gate der Rosenborg Bakeri, Freetex og noen mindre virksomheter holder til.

I klagen vises det til en rekke konkrete bygårder i området hvor kommunen har godkjent en bruksendring av første etasje fra næring til bolig.

Saken et satt på sakskartet til møte i bygningsrådet torsdag 20. oktober

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: