7.6 C
Trondheim
onsdag, oktober 20, 2021
- Annonse -spot_img

Gårdeiere godtar ikke «takras»-gebyr

To gårdeiere på Møllenberg fikk 5000 kroner i gebyr for ikke å ha fjernet snø og istapper fra hustakene.

- Annonse -spot_img

Det var den 24. januar i år at eierne av Kirkegata 15 og Wesselsgate 26 ble ilagt hvert sitt såkalte miljøgebyr av Trondheim Parkering. Gebyret ble ilagt med hjemmel i Forskrift om politivedtekt for Trondheim kommune § 3-5

Den aktuelle forskriften sier at det er huseiers plikt å sette opp avvisere som gjør det tydelig at ferdselen er forbundet med fare eller ulempe, og at taket snarest må ryddes når snø og is står i fare for å rase ned.

Eier av Kirkegata 15, Torbjørn Tekle, mente ileggelsen var urimelig og påklagde gebyret. Da Trondheim Parkering opprettholdt vedtaket, sendte Tekle en klage til formannskapet slik forskriftene åpner for.

Her heter det at Tekle skal ha mottatt gebyret i posten først fem dager senere. Gårdeieren mener han hadde situasjonen under kontroll og finner det underlig at han ikke ble kontaktet på telefon hvis faren for takras var «overhengende».

Heller ikke eier av Wessel gate 26, Kurt Hvitsand, har godtatt gebyret på 5000 kroner. I sin klage til formannskapet hevder Hvitsand at det ikke forelå noen fare for takras. Han sier eventuelle istapper vil falle ned i blomsterbedet og ikke på fortauet.  Han mener videre at det er «uakseptabelt å si at unger kan springe i blomsterbedet» slik Trondheim Parkering påpeker kan skje.

Klagene skal behandles i formannskapet tirsdag 7. mai

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ