-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022

Bygningsrådet sa nei til massedeponi i Lerslia

Splittelse blant de rød-grønne samarbeidspartiene. Høyre har snudd i saken.

- Annonse -

Med tirsdagens vedtak i bygningsrådet kan et foreløbig punktum være satt for planene om et massedeponi ved Storlersbakken. Ap, Sp og FrP ønsket å utsette saken, men fikk ikke de andre partiene med seg.

Høyre har tidligere stemt likt med Ap, men valgte denne gangen å følge rådmannens innstilling.

-Det var en forutsetning at funksjonen til viltkorridoren skal bli bedre enn i dag, den forutsetningen er ikke oppfylt. En del andre konflikter er det ikke vist avbøtende tiltak for. Blant annet inngrep på dyrka jord, forholdet til mulig godsterminal, og forhold til trafikken, uttalte Ingrid Skjøtskift (H)

-Klett bør få fred

Under behandlingen i bygningsrådet kom Geirmund Lykke (KrF) inn på flere ting han mener viser hvor uhensiktsmessig og skadelig det er å etablere et massedeponi i det aktuelle området.

-Klett har vært et anleggsområde i mange år. Folk bør få fred nå, sa Geirmund Lykke (KrF) i tirsdagens møte i bygningsrådet.

-Det er ironisk at vi for kort tid siden bygde en viltovergang for flere millioner kroner for å sikre korridoren. Så skal vi ved første anledning fjerne muligheten for viltet til å finne frem dit. Kartene viser med all tydelighet at dette er et av de største grøntområdene på denne siden av E6.

Lykke kom også inn på de 11 000 lastebillassene som ville måtte gå gjennom Klett sentrum for å etablere en støttefylling, og mente folk på Klett nå burde få fred.

-Det bør være nok til å si at dette ikke er ønskelig. Klett har vært et anleggsområde i så mange år, nå bør de få fred. Det er ikke prekær mangel på deponi, uttalte Lykke.

Saken kommer opp i byutviklingskomiteen før den senere i høst sluttbehandles i bystyret.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: