22 C
Trondheim
fredag, juni 5, 2020

/

Tommel opp for storstilt utbygging på Trøåsen

Men trondheimspolitikerne vil ha ny bussholdeplass ved fylkesveien før alle boligene taes i bruk.

Av Jan Vestre

Det er selskapet Trøåsen Nord AS som ønsker å etablere et helt nytt boligområde 1,5 km nordøst for Klæbu sentrum. Planområdet er på ca. 227 dekar og vil inneholde minimum 320 boliger.

Utbyggingen som i “Klæbu-målestokk” er stor vil pågå over flere år.

I planforslaget som nå er ute på høring, er det tilrettelagt for et differensiert boligtilbud med tradisjonelle eneboliger, to- og firemannsboliger og kjedehus i flere plan. Rundt 10% av boligene skal være utleieboliger.

Sentralt i planområdet er det innregulert tomt på 4,6 dekar for barnehage. Barnehagen vil ha plass til 72 barn over 3 år.

Barnehagen er plassert inntil overordnede vegføringer med direkte avkjørsel og egne løsninger for myke trafikanter (Illustrasjon: Selberg Arkitekter)

Under tirsdagens møte i formannskapet i Trondheim stilte politikerne seg positive til den planlagte utbyggingen.

Det ble imidlertid anbefalt at maksimal utnytting i planområdet, før sluttbehandling, senkes til å tillate kun det som er illustrert og vurdert i høringsmaterialet.

Formannskapet gikk videre inn for at det burde legges inn et rekkefølgekrav om ny bussholdeplass langs fv 6680 (tidligere fv 885) før boligene øverst i feltet kunne tas i bruk. Politikerne mente det også burde vurderes å flytte barnehagen nærmere bussholdeplassen.

Planområdet markert med rødt (Kart: Gule Sider)

SVs Ottar Michelsen fremmet et tilleggforslag om at barnehagen burde reguleres som offentlig barnehage. Dette forslaget ble vedtatt mot tre stemmer (2 Høyre 1 FrP)

Planforslaget er sendt ut på høring til en rekke offentlige instanser, lag og foreninger, og grunneiere. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

2,957FølgereLik