4.7 C
Trondheim
lørdag, februar 27, 2021
- Annonse -

Slik blir “Teknostallen” på Dalsenget

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) har valgt NCC som samarbeidspartner når de skal utvikle sitt nybygg "Teknostallen" i Teknobyen i Trondheim.

Målet er å inngå kontrakt for en totalentreprise etter endt samspillsfase. Planlagt byggestart er januar 2022. Det nye bygget vil være på 46.250 kvadratmeter BTA.

-Vår ambisjon med Teknostallen er å bygge hjertet i Teknobyen og skape fleksible løsninger for fremtidens leietakere. Teknostallen skal bli noe mer enn et ordinært kontorbygg. Vi ser frem til å samarbeide med NCC og PIR II i en verdiskapende samspillsfase, sier administrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Falch Havdal.

-Vi er svært glade for at KLP Eiendom har valgt oss som entreprenør på tre kontorprosjekter i Trondheim de siste årene. Det bekrefter at vi har en faglig sterk organisasjon som forstår markedets behov og kan levere i henhold til prosjektenes ambisiøse mål. Det samsvarer med vår strategi og målsettinger, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge

I utviklingsfasen vil det bli lagt stor vekt på å skape fleksibilitet for fremtidige leietakere og bærekraftige løsninger vil være avgjørende for valg av materialer og byggemetoder.

(Illustrasjon: KLP)

På en god måte skal Teknostallen knytte sammen de øvrige byggene, samt ute- og rekreasjonsområdene, som vil understøtte og forsterke byggene som allerede finnes i området.

Et av grepene har vært å velge et ekstrovert arkitektkonsept, som vil gi mer til området enn bare et kontorbygg. På taket vil det for eksempel bli anlagt en løpebane og rekreasjonsområde.

Bygget vil, foruten å bli sertifisert som BREEAM Excellent, bli det første bygget i Trondheim som sertifiseres med kategori Well Platinum, med blant annet solcelleanlegg og lavenergiløsninger tilpasset for fremtiden.

-I 2013 ferdigstilte vi Haukåsen barnehage i Trondheim, Norges første BREEAM sertifiserte undervisningsbygg. For oss er det viktig å hele tiden videreutvikle bærekraftige løsninger og realisere kundenes høye ambisjoner, sier distriktsleder i NCC Building Norge, Lars Petter Gamlem

Verdiskaping 

Teknostallen blir i hovedsak et kontorbygg, men det planlegges også for blant annet treningssenter, servering, service og næringslokaler på bakkeplan.

(Illustrasjon: KLP)

-Vi har lært å kjenne KLP som en svært kompetent og dyktig samarbeidspartner som vi ser frem til å samarbeide med. Både KLP og NCC er svært opptatt av bærekraftige løsninger og sosialt ansvar i våre prosjekter, sier Gamlem.

Gjennom samspillsfasen vil NCC og KLP sammen optimalisere løsninger for byggeprosessen og hele byggets livsløp.

-KLP har som eiendomsaktør med «alt» i eget hus meget gode erfaringer med samspill. Når drift, økonomi og forvaltningsavdelingen, sammen med leietakerne og entreprenør er med på å påvirke utforming og funksjon gir det gode resultater, forklarer Ulf Haugen, prosjektdirektør i KLP.

(Illustrasjon: KLP)

Prosjektet har høye mål og ambisjoner også når det gjelder energi, innovasjon og kvalitet.

I planleggingen og gjennomføringen vil NCC benytte 4D-planlegging for optimalisering av HMS i tid, 3D skanning av både eksisterende bygningsmasse og gjennom byggefasen, og knytte dette til ordinære BIM-modeller.

Dette gir tryggere arbeidsoperasjoner, høy kvalitet i planleggingen og byggefasen og dokumentasjon av arbeidet.

Det er også en tydelig ambisjon om å utvikle en «Digital Tvilling» i prosjektet, der big-data fra driftsfasen bli brukt sammen med data fra prosjektgjennomføringen, blant annet for å optimalisere Teknostallens energiforbruk og vedlikeholdskostnader.

Etter samspillsperioden vil beslutning om oppstart av byggefasen først bli styrebehandlet hos KLP Eiendom, før kontrakt om totalentreprise signeres.

LES OGSÅ:

Slik skal den gamle trikkestallen bevares

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;