6.5 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Beboere i Trolla mobiliserer for bevaring av diskgolfbane

Byggesakskontoret "drukner" i henvendelser.

- Annonse -

Etter kommunens avslag på dispensasjon spøker det for diskgolfbanen i Trolla. Nå har et stort antall beboere henvendt seg til kommunen hvor man ber om at anlegget som ble satt opp i 2018 får bestå.

Bare den siste uken har det kommet inn nærmere 30 henvendelser. Fellesnevneren er at man mener diskgolfbanen er et positivt tilskudd til nærmiljøet, og at aktiviteten ikke går utover andre friluftsinteresser i området.

En av beboerne skriver at den aktuelle plassen i mange år var et sosialt samlingspunkt for folk i Trolla, men at området lå brakk fra 2008 og frem til diskgolfbanen ble bygd. Videre heter det at diskgolf er et lavterskeltilbud som både barn og voksne har stor glede av.

Flere av beboerne understreker at det hele tiden har blitt tatt stort hensyn til turgåere i området, og at man ikke har opplevd at noen har klaget på aktiviteten.

Diskgolfbanen i Trolla må kanskje fjernes (Fra kommunens sakspapirer)

Det var i desember at Byggesakskontoret valgte å følge Statsforvalterens anbefaling om å avslå søknaden fra Trolla IL om dispensasjon fra LNF-formålet. Dette da området hvor diskgolfbanen er etablert, er kartlagt som et «svært viktig» friluftsområde. Det skal også være et «viktig funksjonsområde» for elg og rådyr.

Trolla IL klagde på avslaget den 18. januar. I klagen viser idrettslaget til at ikke mindre enn fire enheter i kommunen (Enhet for idrett og friluftsliv, Miljøenheten, Trondheim Bydrift og Eierskapsenheten) skal ha gitt sin godkjenning til at det ble etablert en diskgolfbane.

Trolla IL skal i tillegg ha fått økonomisk støtte av kommunen, samt at det var inngått en 20-årig leieavtale med Eirskapsenheten på bruk av området.

LES OGSÅ:

Leier tomt av kommunen men får ikke bruke den

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: