- Annonse -spot_img

Silje (37) sekunder unna front mot front. -Håper han mister lappen!

Møtte lastebil som la seg ut i motsatt kjørebane midt i en uoversiktlig sving mellom Trolla og Ila. Se den dramatiske videoen.

- Annonse -spot_img

Silje Åstum Hildrum (37) og mannen Kris Åstum Hildrum (39) fikk mandag morgen en lite hyggelig start på dagen.

Paret hadde nettopp levert ungene på skolen og var på vei hjem til Trolla. I en uoversiktlig sving ved Høvringen renseanlegg ser de plutselig en stor lastebil som har lagt seg over i motsatt kjørebane og som nå kommer rett i mot.

-Det var kun sekunder om å gjøre. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om ikke mannen min hadde rukket å reagere i tide, forteller Silje som fortsatt er oppskaket etter hendelsen.

Siljes mann tråkket bremsen «i bånn» og fikk manøvrert unna den møtende lastebilen i siste liten.

-Vi var først helt oppskaket av hele hendelsen, men så ble vi mer og mer forbannet. En sjåfør som foretar slike uvettige forbikjøringer burde aldri hatt førerkortet, sier Silje som forteller at sjåføren nå er anmeldt til politiet.

Lastebilsjåføren la seg over i motsatt kjørefelt midt i en uoversiktlig sving.

-Video fra dashkameraet er overlevert politiet. Nå håper vi sjåføren får en skikkelig reaksjon. Han burde miste førerkortet.

Silje forteller at man etter at saken ble anmeldt til politiet fikk en telefon fra daglig leder i firmaet som lastebilen tilhørte.

-De la seg langflate, men hva hjelper når man tilsynelatende ikke setter større krav til egne sjåfører som er ute på veiene.

Stort engasjement

Etter at Silje la ut videoen på en lokal Facebook-gruppe har det haglet inn med kommentarer.

En Facebook-brukeskriver følgende:

-Det er helt vanvittig at det ikke gjøres noe!! Må det virkelig skje en alvorlig ulykke! Vi bor så nære byen. Det oppfordres til sykling. Jeg sykler når det passer sånn, men med hjertet i halsen på den strekningen som mangler gangvei. Silje; send video til fylkeskommunen og Staten Vegvesen. Nå må noen ta ansvar. Det oppstår jo livsfarlige situasjoner hver dag!!

En annen bruker mener imidlertid at det ikke bør sykles langs veien:

-Men som æ har alltid sakt så e det at syklista har ingenting på vein å gjør! Dem forårsake farlige situasjoner sånn som dette.

Silje håper nå at videoen kan være med på å rette nytt søkelys på mangelen av gang- og sykkelveg mellom Trolla og Ila.

-Det er nesten-ulykker på strekningen omtrent daglig. I de årene vi har bodd her så har vi aldri turt å bruke sykkelen inn til byen, avslutter 37-åringen som nå vil starte en underskriftskampanje for å få gang- og sykkelveg på den farlige strekningen.

LES OGSÅ:

-Ingen i Trolla tør å ta med barna på sykkeltur til byen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ