- Annonse -

Nye tegninger av planlagt nærings- og boligprosjekt på Havstad

Åpner de to første etasjene på ett av byggene, mens et høyden på et annet reduseres.

Det er etter tilbakemeldinger fra Byplankontoret og innspill etter offentlig ettersyn at IK Lykke nå har endret på tegningene til sitt planlagte nærings- og boligbygg i Byåsveien 158.

Det var i april i fjor at bygningsrådet vedtok å sende forslaget til detaljregulering ut på høring og offentlig ettersyn.

I planforslaget legges det opp til fire bygg på inntil åtte etasjer hvor ca 7100 m2 er satt av til boligformål og 2490 m2 til forretninger, næring og tjenesteyting.

Blant annet planlegges det en splitter ny Bunnpris-butikk. Dagens Bunnpris på tomta vil rives.

Perspektiv fra Byåsveien mot sør (Fotomontasje: Norconsult)
Det planlagte nærings- og boligprosjektet sett fra Byåsveien (Fotomontasje: Norconsult)

Det er i utgangspunktet planlagt for 74 leiligheter hvor maksimalt 40% av boenhetene vil være under 40 m2. Minimum 35 % av leilighetene skal være over 65m2

Da saken var oppe i bygningsrådet ønsket politikerne at det før sluttbehandling skulle vurderes å øke andelen større leiligheter.

Endret fasade

Det er ikke første gang IK Lykke endrer på fasadene til det planlagte byggeprosjektet.

I februar i fjor kritiserte byarkitekt Are Risto Øyasæther de opprinnelige tegningene som han mente var «lite gjennomtenkt og gjennomarbeidet«.

Fugleperspektiv fra øst (Tegning: Norconsult)

Byarkitekten mente fasaden ut mot Byåsveien fremstod «svært lukket» i tillegg til å være «for lang og monoton» noe som ville skape et «dårlig gatemiljø»

Planene ble etter dette endret slik at fasaden ut mot Byåsveien ble åpnet mer opp samtidig som de ulike byggene fikk en tydeligere oppdeling.

Nå er altså fasadene på nytt endret. Blant annet er de to første etasjene på hjørnebygget åpnet opp, samtidig som høyden på bygget ved siden av er redusert.

Endringene gjør at det vil bli etablert et torg også foran bussholdeplassen i Byåsveien.

Reguleringsplanforslaget er utarbeidet av Norconsult AS, avd. Plan og Arkitektur som plankonsulent på vegne av forslagstiller Byåsveien 158 Eiendom AS som er heleid av IK Lykke Eiendom AS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ