16.7 C
Trondheim
lørdag, august 15, 2020

Stokkanbrua gror igjen

Ekteparet Bård og Torill Eidsmo fra Steinan mener Trondheims eldste bru går for lut og kaldt vann.

Bård Eidsmo og kona Torill går hver dag tur med bikkja over den gamle steinbrua ved Stokkbekken. Ei bru som etter sigende skriver seg fra slutten av 1700-tallet. De er oppgitt over mangelen på vedlikehold rundt kulturminnet.

– Hele brua er i ferd med å gro igjen. Store trær vokser seg også inn i brua og vil før eller siden føre til store skader, forteller Bård Eidsmo.

Pensjonisten fra Steinan har vært i kontakt med både byantikvaren og NTNU.

– Byantikvaren var rask med å svare, men her ble det henvist til NTNU og dere vedlikeholdsfolk. Her har vi imidlertid ikke fått noe svar, forteller Eidsmo.

OPPGITTE TURGÅERE: Ekteparet Torill og Bård Eidsmo går hver dag tur over den gamle steinbrua ved Stokkbekken. De er oppgitt over at det gamle kulturminnet nå gror igjen.

Torill Eidsmo er vokst opp i området og husker godt klasseturene til den gamle brua da hun var elev ved Åsvang skole.

– Arnt Grendahl ved Dragvoll gård var opptatt av kulturlandskapet ved Dragvoll. Han fortalte om broens historie og betydning for den gamle ferdselsveien mot Jonsvatnet. Jeg skulle ønske dagens ungdom fikk den samme muligheten.

Hverken Torill eller Bård Eidsmo tror det skal store investeringene til for å la det gamle kulturminnet komme til sin verdighet igjen.

– Noen få timer med rydding langs bekken er alt som skal til. I tillegg bør også de største trærne som har røtter inn under brua fjernes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,269FølgereLik

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;