- Annonse -

Historien om Frost Eiendom

I boka "Med murerskje og engasjement" fra Museumsforlaget, skildrer historiker Terje Bratberg og Per Frost etterkrigstidas boligpolitikk og etableringen av familieselskapet Frost Eiendom.

- Annonse -

Høyblokkene på Tempe, Teglgården i Fossegrenda og rekkehusene i Nyveilia. Familiebedriften Frost Eiendom står bak flere kjente bygg og landemerker i Trondheim.

I dag er selskapet Trondheims største private boligutleier med 1300 boliger og hybler, og 20 000 m2 kontor- og næringslokaler.

Boka «Med Murerskje og Engasjement» forteller historien om det som i dag er Trondheims størst private boligutleier.

I «Med murerskje og engasjement» går historiker Terje Bratberg sammen med Per Frost, tilbake til den spede begynnelse med etableringen av murermesterfirmaet til Ola Frost i 1943.

Boka forteller historien om en gründer som på myndig vis ledet sine ansatte til å ta aktivt del i gjenoppbyggingen av Norge etter andre verdenskrig.

Forfatterne skildrer etterkrigstidas boligregulering og -politikk, samt hvordan firmaet forholdt seg til bransjen både i Norge og i utlandet. Boka er på 352 sider og byr på et rikt bildemateriale som viser hvordan Frost har satt sitt preg på Trondheim.

Boka er gitt ut på Museumsforlaget.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: