13.9 C
Trondheim
mandag, august 2, 2021
- Annonse -spot_img

Forening søker gamle hus som fortjener å bli satt i stand

Bygningsvernsenteret ved Prestegårdslåna i Melhus ønsker å komme i kontakt med huseiere som har gamle bygninger som har behov for istandsetting.

- Annonse -

Hvis du eier et gammelt hus som har behov for istandsetting, ønsker Bygningsvernsenteret ved Prestegårdslåna å komme i kontakt med deg.

Bygningsvernsenteret planlegger nye kurs og fagdager, og i den forbindelse er de interessert i komme i kontakt med huseiere som har gamle bygninger som kan egne seg for kurs.

Det har i mange år allerede vært arrangert flere titalls kurs i kulturminnevern og bygningsvern i regi av Stiftelsen Prestegårdslåna, og nå er det bygningsvernsenteret ved antikvar og prosjektleder Tone Østerli som tar over denne jobben fra styreleder i stiftelsen, Kristine Kaasa Moe.

Det geografiske nedslagsfeltet er Trondheimsregionen med kommunene Trondheim, Melhus, Skaun, Orkland og Midtre Gauldal, men senteret vil gjerne ha forslag til kursobjekter også i andre kommuner.

Det stilles ikke mange krav til bygningene som skal brukes i kurssammenheng, men de må være egnet for kurs, også i disse koronatider – med muligheter for å overholde alle smittevernregler. I første omgang er det derfor mest aktuelt med kurs som kan gjennomføres utendørs.

Bygningsvernsenteret ved Prestegårdslåna i Melhus har i mange år arrangert kurs i kulturminnevern og bygningsvern.

Bygningene bør ha en viss antikvarisk verdi der opprinnelige eller eldre materialer og bygningsdeler fortsatt eksisterer og der man kan se at det er brukt tradisjonelle håndverksmetoder.

Kurs

Alle typer bygninger er aktuelle – her er det ingen begrensninger. Er det et spesielt problem eller utfordring du har i forbindelse med en bygning, så kan det være særlig interessant.

Det planlegges kurs innenfor temaene tre-og laftearbeider, stein og mur, vinduer, kledning, maling/overflatebehandling (kalk-, komposisjons- og linoljemaling samt tjærebreing) og tak, men bygningsvernsenteret tar også imot andre forslag.

Kurs i tilstandsvurdering og analyse av eldre bygninger er også aktuelt. Bygningsvernsenteret arrangerer flere kurs i løpet av et år, og det er derfor stort behov for kursobjekter.

Senteret har innenfor de fleste fagfelt et bredt nettverk av tradisjonshåndverkere som kan benyttes som kursholdere. Det er muligheter for å søke om tilskudd til å arrangere kurs og fagdager, og dette kan bidra til å redusere kostnaden for eier ved selve istandsettingen. Bygningsvernsenteret tar seg av alt av administrasjon i forbindelse med kursene.

Lurer du på om dette kan være noe for deg og ditt gamle hus? Ring Bygningsvernsenteret ved Prestegårdslåna for en hyggelig prat eller send en e-post.

Legg da gjerne med bilder, fortell litt om huset/stedet og hvorfor du mener at bygningen kan passe for kurs.

Du finner mer informasjon om bygningsvernsenteret på byggvern.no, og prosjektleder Tone Østerli kan kontaktes på telefon 467 53 540 eller e-post post@byggvern.no tirsdag til torsdag hver uke

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

ANNONSE:

LES OGSÅ