19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Skibrødre sikter mot verdenstoppen

Brødrene Fredrik og Magnus Riseth er to av flere lovende trønderske skiløpere. Vi møtte gutta under trening i Granåsen.

I dag bor Fredrik Riseth (20) sammen med sin samboer på Byåsen i Trondheim, mens broren Martin Riseth (22) bor i Melhus.

Selv om brødrene går for hvert sitt lag – henholdsvis Team Veidekke Trøndelag og Sør Trøndelag seniorkretslag, blir det allikevel en del felles treninger.

-Vi har forskjellige styrker og egenskaper og prøver derfor hele tiden å lære av hverandres erfaringer. Vi er gode støttespillere for hverandre, forteller skibrødrene

Og når det gjelder de spesielle styrkene og egenskapene karakteriserer Martin seg som en god allrounder som takler både klassisk og skøyting på både sprint og distanse.

Under NM på Røros, og sesongåpningsrennet på Beitostølen sist vinter ble Martin nr. 27 på begge gangene, det var henholdsvis 15 km skøyting og sprint klassisk.

-Staking i motbakke er imidlertid noe jeg føler jeg mestrer ekstra godt, forteller 22-åringen.

Fredrik på sin side mener hans fremste styrke er de eksplosive egenskapene og klassisk teknikk. Disse egenskapene fikk han vist som sin styrke da han vant sprinten under Jurnior Verdensmesterskapet i Kazaksthan i fjor vinter.

I sin verdenscup-debut i Drammen fikk han også brukt sine raske egenskaper, som tok han til en 11. plass der.

-Jeg er imidlertid på god vei til å utvikle også mer utholdende egenskaper, forklarer han.

Skiglede

Interessen for langrennsporten ble vekket tidlig hos Riseth-brødrene.

-Under oppveksten tilbragte vi mye tid på hytta vår på Kvikne. Her gikk det i skiturer og skileik gjennom hele vinterhalvåret, forteller gutta som mener de har arvet mye av skigleden fra sin far som var en aktiv skiløper i ungdomsårene.

Men selv om det i dag er skisporet den ambisiøse duoen trives best har de også snust på andre idretter.

-Som gutter flest spilte også vi en del fotball i tillegg til at vi trente en del friidrett. Etter hvert begynte vi imidlertid å spesialisere oss på det vi trivdes best med, nemlig langrenn. Derfor begynte vi på Heimdal Videregående Skole, hvor de har toppidrettslinje for langrenn.

I kommende uker vil NM i Tromsø og Beitostølen, Norgescup på Lygna og Skandinavisk Cup i Estland stå på programmet før det hele rundes av med Skarverenner den 23. april.
Fredrik håper også på muligheten til å representere Norge under World Cup i Drammen i februar.

-Sesongens målsetninger er pallplass i Skandinavisk Cup samt forbedring av plassen fra World Cup i fjor.

Martin satser på gode resultat i NM og U23 Norges Cup.

-Målet er å bli blandt de ti beste i cupen.

 

- Annonse -

LES OGSÅ