21.2 C
Trondheim
mandag, august 10, 2020

Strinda Historielag fyller 20 år – driver superpopulær wiki på nett

Tidligere denne måneden feiret medlemmer av Strinda Historielag at det i år er 20 år siden foreningen ble stiftet.

Over 100 personer hadde tatt turen til de gamle lokalene til Strinda Smavirkelag på Vegamot hvor man blant annet fikk høre fiolinist Sigmund Tvete Vik fra Trondheimsolistene fremføre flere musikkstykker.

20 ÅRS JUBILEUM: Strinda Historielag feiret seg selv i de gamle lokalene til Strinda Samvirkelag på Vegamot tidligere denne måneden.
20 ÅRS JUBILEUM: Strinda Historielag feiret seg selv i de gamle lokalene til Strinda Samvirkelag på Vegamot tidligere denne måneden.

Bytegner Leif Otto Furseth hadde laget en tegning av Strinda Handelssamlag fra 1936 som ble overrakt sammen med en sponset Jubileumskake med samme motiv.

Det var også mange gratulasjoner, blant annet fra flere av byens andre historielag.

Wiki Strinda

Strinda Historielag startet i 2007 “WikiStrinda“, et nettleksikon leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i Strinda og Trondheim kommuner.

I dag består oppslagsverket av over 24 000 sider. På alexa.com er WikiStrinda ranket på en 5.182 plass i Norge. Hver leser slår opp i snitt 3,4 sider og bruker over 4 minutter inne på siden. Den mest sette siden er besøkt over 340.000 ganger. Solide tall for et et lokalt historielag.

Strinda Historielag har de siste årene blitt ledet av Jan Habberstad. Vi har hatt flere intervju med den historieinteresserte lederen. Her er to saker som er publisert tidligere.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,268FølgereLik

Siste saker: