Se bilder fra Dalgårdmessa 2017

Dalgårdmessa har i mange år vært et fast innslag på Byåsen den siste helga i oktober. De senere årene er det familien Parnas som har stått bak arrangementet.

- Annonse -

Rundt 50 utstillere er denne helgen på plass på Dalgård skole med produkter innen kunst, håndverk og annet. Bydelsnytt tok turen innom og snakket med både arrangør og utstillere.

-Vi starter forberedelsene allerede i august. Det er mer arbeid med slike salgsmesser enn det man skulle tro. Da er det flott å ha mange å kunne spille på, forteller Eva Anita Parnas som sammen med resten av familien har stått som arrangør de siste årene.

-Tidligere var det tre damer her på Byåsen som stod for Dalgårdmessa. De fant etter hvert ut at det ble for slitsom å fortsette. Min mor og jeg som den gang var med som utstillere ble spurt om vi kunne tenke oss å videreføre arrangementet.

Og det gjorde mor og datter som raskt fikk med seg resten av familien på prosjektet. I dag er tre generasjoner Parnas i sving når salgsmessa på Byåsen går av stabelen.

-Til tross for at hele familien er i sving ville vi ikke klart det uten god hjelp fra venner og annen slekt.

Kreftsaken

Familien har siden de tok over salgsmessa på Dalgård gitt hele overskuddet av arrangementet til kreftsaken.

-I starten gav vi penger til kreftavdelingen på St Olavs hvor det blant annet ble laget et lekerom. I de senere årene har det imidlertid gått mer til forskning. Inntektene får vi fra en liten inngangsbillett, loddsalg og det vi selger i kafeteriaen, forklarer Parnass.

Hvert år er det rundt 700-1000 besøkende innom Dalgårdmessa på Dalgård skole.

Hans og Brit Skaret driver «Steinsmia» ved Jonsvatnet. De selger selger steinsmykker, pyntegjenstander i stein og råstein for samlere.
Kamilla Holt Lomøy fra Sjetnemarka selger hårpynt til små jenter gjennom Kolibri Design
Tove Løvli fra Stavset er utdannet innen litograffaget som trykker. Som glasskunstner har hun deltatt på en rekke messer og utstillinger
Ruth Sommervold Hønstad fra Tyholt selger hjemmestrikkede plagg som lages av strikkeglade damer fra Trondheim og omegn
Else Nerland fra Kolstad lager nisser og nissekoner som hun selger på messer.
Sverre Kjørsvik fra Persaunet er pensjonert ingeniør. Han har et eget verksted i kjelleren hvor han lager flotte lysestaker og klokker i metall. Han lager også sluker for fisking i hav og sjø.
Innimellom jobb og trening lager lager fembarnsmoren Maria Markovic Valsø flotte plagg til små barn som hun selger på messer
Vibeke Myhre Kristengård fra Saksvik på Malvik selger kunst fra eget atelier. Hun maler abstrakte bilder og benytter blant annet acrylmaling og alcohol ink
Lise Sørlie Bach fra Støren selger fine hjemmelagede babytepper. Hun vil frem mot jul ha et eget utsalg på Størensenteret
Anne Grethe Thorstensen fra Malvik selger eget håndarbeid
Åse Haugnes (t.v.) selger diverse strikkevarer mens ekteparet Solveig og Steinar Trotland selger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ