Her spiser ungene på Byåsen middag ute i -10°

Små og store friskuser trosset kuldegradene da Barnas Turlag Byåsen arrangerte årets siste "Utemiddag" ved Lianvannet.

- Annonse -

-Én gang i måneden har vi det vi kaller «Utemiddag» hvor vi møtes ute for å spise og kose oss rundt bålet. Når det er kaldt er det bare å kle godt på seg.

Anette Solli er en av flere frivillige i Barnas Turlag Byåsen. Tirsdag ettermiddag var hun med å arrangere bålkos like nedenfor trikkestoppet ved Lian.

-Barnas Turlag ønsker å legge til rette for det enkle friluftslivet. Man trenger ikke alltid reise så langt for at barn kan finne glede i å være ute. Her på Byåsen er vi heldig som har så kort vei til marka.

Solli forteller at Barnas Turlag Byåsen har flere faste arrangement iløpet av året.

-Vi har også noe som heter «Natt i naturen» hvor vi telter vi i nærmiljøet. Nå sist slo vi leir på Lavollen. «Natt i naturen» er et lavterskeltilbud og en flott måte for barn å bli kjent med teltlivet. Neste år vil vi starte opp med impulsturer hvor vi ved godt vær avtaler på Facebook å møtes til felles aktiviteter utendørs.

Selv om årets siste «Utemiddag» og «Natt i naturen» er ferdig er det allikevel flere arrangement å få med seg frem mot jul.

-Nå på søndag blir det julegrantenning ved Rønningen hvor vi setter opp stor-lavvoen på tunet og arrangerer juleverksted i andre etasje på Rønningen. Uka etterpå legger vi ut på en førjulstur, også den til Rønningen.

TELTLIV: Barnas Turlag Byåsen arrangerer flere teltturer i året.Her fra «Natt i naturen» på Lavollen.

Barnas Turlag

Barnas Turlag er et friluftstilbud til barnefamilier og barn opp til 12 år i regi av Den Norske Turistforening.  I Trondheim er det etablert flere slike turlag for barn.

-Barnas Turlag er et lavterskeltilbud først og fremst på barns premisser. Gjennom forskjellige turer og aktiviteter ønsker vi at voksne og barn skal finne de gode opplevelsene sammen, forteller Solli som legger til at turlaget er organisert på en enkel måte.

-Det er noen frivillige som setter opp turplanen for året. Turplanen er basert på hva vi har gjort før i tillegg til nye ideer som kommer fra foreldre og barn på Byåsen. Ellers er foreldrene med på både planlegging og gjennomføring av både turer og arrangement.

GRILLING VED LIAN: Små og store friskuser trosset kuldegradene da Barnas Turlag Byåsen arrangerte årets siste «Utemiddag» ved Lianvannet.

HER finner du mer info om Barnas Turlag Byåsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ