Inviterer til smakfull førjulsstund på LianTunet

Førstkommende søndag kan du lage ditt eget julekrydder, steke pepperkaker på takke og nyte gløgg i naturskjønne omgivelser.

- Annonse -

-Denne helgen håper vi mange legger søndagsturen innom oss her på LianTunet. Vi fyrer opp i bålpannene og byr på en hyggelig førjulsstund for hele familien. Nå er det også fine akebakker og gode forhold i skiløypene, forteller Hilde Ånes og Kjersti Monsen i LianTunets Venner

Onsdag ønsket de elever fra Hallset velkommen til en skoledag litt utenom det vanlige. Ånes og Monsen forteller om en stadig større interesse for trøndersk matkultur – også hos barn og unge.

-Hovedaktiviteten til LianTunet er «Matnyttig skoledag» Her får elever fra utvalgte skoler bli kjent med lokale råvarer, lære smarte kokketeknikker og ikke minst få høre hvordan man kan lage variert, ærlig og herlig mat.

SKOLEBESØK: Hovedaktiviteten til LianTunet er «Matnyttig skoledag». Onsdag var førsteklasse ved Hallset skole på besøk og fikk lære litt om lokale råvarer og kokketeknikker.

 

LianTunet ble stiftet i 2013 hvis formål er å bidra til varige endringer i samfunnets holdninger og handlinger knyttet til mat og matproduksjon.

-Når avstanden mellom de som produserer maten og de som spiser den blir for stor oppstår et gap. I dette gapet går kunnskap, respekt og kvalitet tapt. Derfor jobber LianTunet for å gjenopprette kontakten mellom produsent og forbruker, forklarer Ånes.

Ånes er i dag én av tre personer som gjennom LianTunet jobber med å utvikle nye tiltak og aktiviteter for fremming av god matkultur. Selskapet er eid av Inge Johnsen som i 2017 fikk Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris nettopp for sitt arbeid med LianTunet.

BÅLKOS PÅ LIANTUNET: Førstkommende søndag fyrer man opp bålpannene på Lian. Onsdag var elever fra Hallset skole på besøk

-LianTunets driftsform er et såkalt OPS – offentlig og privat samarbeid. Vi har flere store og viktige støttespillere som gjør det mulig for oss å jobbe aktivt ut mot skoler, barnehager og SFO kan lære og praktisere hvordan en kan lage god hverdagsmat av lokale råvarer.

Blant LianTunets samarbeidspartnere finner man aktører som Nærings og fiskeridepartementet, Gjensidigestiftelsen, Trondheim kommune, Rema 1000, Bama, Meråker kjøtt, Salmar/Kverva og Norsk kylling.

HER finner du mer informasjon om søndagens arrangement.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ