-Det å være frivillig gir deg mye tilbake

Byåsen Frivilligsentral feiret sitt 20-års jubileum

- Annonse -

Byåsen Frivilligsentral, eller Byåsen Nærsentral som den ble kalt den første tiden, ble etablert i 1997 etter initiativ fra Trondheim kommune. I dag er sentralen én av i alt 10 frivilligsentraler i Trondheim.

I desember mottok sentralen «Frivillighetsprisen 2017» for sitt prosjekt «Byåsen Men at Work».

-Tanken med prosjektet er å legge forholdene til rette slik at nybosatte innvandrermenn lettere skal kunne komme seg ut i arbeidslivet.

En av ildsjelen bak «Byåsen Men at Work» Svenn Ferry Utengen (60) har tatt turen innom frivilligsentralen for en kopp kaffe og for å prate litt om prisutdelingen. Det har også Knut Larssen (79) og Åshild Vavold Moen (65) gjort.

Daglig leder Marit Helen Erland (47) som for anledningen har satt frem både kaffe og noe å bite i, synes det er kjekt når de frivillige tar seg tid til å komme innom en tur.

-Byåsen Frivilligesentral har i dag rundt 50 frivillige. Det å kunne møtes slik over en kopp kaffe er en flott måte å holde kontakten på. Enkelte har vært med omtrent fra starten av og har god oversikt over det som rører seg i nærmiljøet.

En av de som har vært med lenge er Knut Larssen som før han pensjonerte seg jobbet mange år i hotell- og restaurantbransjen. Han tjenestegjorde også seks år i utlandet, og var blant annet kjøkkensjef for den norske FN-styrken i Libanon.

-Jeg har alltid trivdes når jeg har fått jobbe tett på andre mennesker. Da jeg meldte meg som frivillig var det med et ønske om fortsatt å kunne være til hjelp og oppmuntring for andre, forklarer Larssen som i dag er en såkalt»besøksvenn»

Og i følge 79-åringen er det ofte lite som skal til for at eldre som trenger hjelp kan få en bedre hverdag.

-Det handler om hjelp til selvhjelp og om å være litt løsningsorientert, smiler Larssen og forteller historien om da han løp inn og hentet en tom handlevogn til en som ikke hadde plass til rullatoren i bilen.

-Han ville så gjerne være med inn og plukke varer selv istedenfor å sende handlelappen med andre. Men han var dårlig til beins og trengte noe å støtte seg til. En tom handlevogn var alt som skulle til.

INGEN GENERASJONSKLØFT: Byåsen Frivilligsentral har mange aktiviteter for bydelens eldre. I «Eldre som møter unge» får elever ved Helse og oppvekst linjen ved Byåsen VGS praksis ved å lage tilbud for de eldre. Prosjektet ledes av Gunn Cathrine Espenes og får midler fra Trondheim kommune.

Åshild Vavold Moen har tidligere jobbet både som jordmor og som rådgiver i Trondheim kommune. I dag er hun aktivitetsvenn for en dame på 88 år.

-Det å være frivillig handler ikke bare om å gi. Som frivillig får du også utrolig mye tilbake i form av takknemlighet og glede hos de man hjelper.

65-åringen forteller at det viktigste for mange er å ha noen å snakke med.

-Da jeg var med hun jeg er aktivitetsvenn for ut på handletur sa hun til meg at nå var alt blitt mye bedre for endelig hadde også hun fått seg en venninne.

Svenn Ferry Utengen er utdannet sivilingeniør og jobbet i flere år i Statoil. Da bransjen gikk på en knekk valgte han å førtidspensjonere seg. 60-åringen følte imidlertid at han satt på en stor restarbeidskraft og oppsøkte derfor frivilligsentralen for å høre om det var noe han kunne hjelpe til med.

-Da jeg ble spurt om å være med på «Byåsen Men at Work»  sa jeg ja med en gang. Gjennom jobben i Statoil var jeg vært involvert i flere prosjekter i utlandet hvor vi til tross for enkelte kulturforskjeller hele tiden jobbet mot ett felles mål. Det å kunne bruke noe av denne erfaringen her hjemme synes jeg har vært flott.

JUBILEUMSFEST: Forrige mandag feiret Byåsen Frivilligsentral sitt 20-års jubileum. BNyåsen er i dag én av ti frivilligsentraler i Trondheim og har rundt 50 frivillige.

Driften av Byåsen Frivilligsentral ble i 2014 ble tatt over av Tordenskiold Senter. Stiftelsen som har levert helse- og omsorgstjenester for Trondheim kommune i over 15 år,  driver i dag også Kystad Helse- og Velferdssenter.

Frivilligsentralen har i løpet av året en rekke faste arrangement og tilbud myntet på forskjellige grupper.

HER finner du mr informasjon om Byåsen Frivilligsentral

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ