Velforening etterlyser bilder fra Selsbakk

Vil dokumentere Selsbakk som oppvekstområde fra etterkrigstiden og frem til i dag. 

Av Jan Vestre

På ettermiddagen den 8. februar 2008 begynner det å brenne i det gamle turnlokalet på Selsbakk. Bygget totalskades i brannen, men flere av de historiske idrettsminnene som befinner seg i lokalene blir reddet ut.

Verre er det med idrettslagets bildearkiv.

– Vi klarte å finne noen få bilder, men dessverre gikk det aller meste tapt under brannen. Bildearkivet strakk seg over flere tiår og gav et unikt innblikk i hvordan det har vært å vokse opp på Selsbakk.

Arne Øiaas (72) som selv er født og oppvokst på Selsbakk, har siden 2013 sittet som leder av Selsbakk velforening. Sammen med lokalhistoriker Per Harald Nymark (80) har han nå startet en innsamlingsaksjon av bilder fra Selsbakk.

-Tanken er å lage en bildebok som skal dokumentere Selsbakk som oppvekstområde. Vi er på jakt etter alle typer bilder som kan si litt om hvordan et var å vokse opp på den aktuelle tiden. Alle bilder som viser barn og ungdom i idrett, lek eller i skolesammenheng er av interesse, opplyser Nymark.

EN PRAT I GAMMEL-LINA: Både Per Harald Nymark (t.v.) og Arne Øiaas er født og oppvokst på Selsbakk. Nå ønsker de å lage en bildebok som viser hvordan det har vært å vokse opp på Selsbakk.

Øiaas presiserer at man også er på jakt etter nyere bilder.

-Om vi bare skulle ha svart-hvitt bilder fra min og Per Haralds oppvekst så ville det vært en periode de fleste som i dag bor på Selsbakk ikke har noe særlig forhold til. Derfor er det like interessant med bilder fra 80-, 90- og 2000-tallet som fra etterkrigstiden.

Øiaas forteller at i tillegg til å være et viktig lokalhistorisk dokument, så vil bildeboken også være med på finansiere et nytt aktivitetstilbud for barn og unge på Selsbakk.

-Alt overskudd vil gå til til den nye sykkelbanen som skal anlegges bak det sørlige fotballmålet på Plassen. Boken vil ikke koste så mye så her håper vi mange benytter muligheten til å skaffe seg et eksemplar.

Bildeinnsamlingen vil vare frem til en egen kulturkveld på idrettshuset den 24.oktober, hvor Nymark vil holde et eget foredrag om Selsbakk som oppvekstområde.

-Det er få personer som kjenner Selsbakk som Per Harald, så dette vil garantert bli en spennende kveld for alle som vil vite litt mer om hvordan det har vært å vokse opp på Selsbakk

 HAR DU BILDER FRA SELSBAKK? 

Du kan sende bilder til Selsbakk velforening på mail. Fortell hvor og når bildet er tatt og gjerne hvem som er med på bildene.

1 KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.