Natteravnene er klar for årets største festdag

Når rundt 200 ungdommer natt til 1. mai samles til fest ved Øvre Leirfoss så er Natteravnene på plass.

- Annonse -

-Det er viktig å få frem at vi ikke er der for å passe på hva ungdommen finner på. Vi er der for å passe på at det går bra med dem. Det at det er noen edru voksenpersoner som passer på vet vi betyr mye for mange av de som er der.

Det er fredag ettermiddag og Tore Skaret (49) er innom Sjetne Frivilligsentral for å prøve vester. I 14 år har familiefaren som flyttet til Sjetnemarka i 1995 gått natteravn i bydelen. Nå skal han straks ut på årets første runde.

-Jeg begynte å gå natteravn året før eldstedattera skulle over på ungdomsskolen. Egentlig skulle det være kun med dette ene året, men jeg fant fort ut at dette var noe jeg ønsket å fortsette med.

I dag står det rundt 120 navn på lista til natteravnene i Sjetnemarka. De aller fleste som går er foreldre med barn i skolepliktig alder. Etter hvert som disse vokser til, slutter mange å gå natteravn.

LES OGSÅ: Fra «Kolstad-ramp» til Natteravn

-Vi trenger hele tiden påfyll av nye frivillige. I fjor manglet vi rundt 30 stykker før oppstart men kom etter hvert godt i mål, forteller leder av Sjetne Frivilligsentral Siri Kvande som legger til at natteravnene alltid går flere i følge.

-Etter at nyskolen ble ferdig er det her ungdommen i Sjetnemarka henger, forteller Tore skaret i Natteravnene i Sjetnemarka. Her sammen med Anita Maria Pawlak (t.v.) og Rita Myrvold (t.h.)

Skaret forteller at det å gå natteravn har gitt ham mye tilbake.

-Ikke bare får man et unikt innblikk i ungdomsmiljøet der man selv bor, man blir også kjent med mange trivelige folk man ellers ikke ville ha snakket så mye med.

Natteravn

Selv om natteravnene har base i Sjetne bydelshus er man også ute og patruljerer gatene på Okstad og i Kroppanmarka. Natt til 1. mai og 17. mai blir det flere turer innom Øvre Leirfoss.

-For mange ungdommer er natt til 1. mai den store festdagen. Det varier litt avhengig av været, men rundt 200 ungdommer møtes da på friområdet ved Øvre Leirfoss. Nå er det imidlertid langt fra alle som kommer fra Sjetnemarka og Kroppanmarka. Mange kommer fra helt andre kanter av byen, forklarer Skaret.

-Hvor er det ungdommen i Sjetnemarka «henger» på kveldstid og i helgene?

-Nå etter at nyskolen ble ferdig så har man flyttet seg fra Prix’n og barnehagen og inn i skolegården. Mange tar også turen opp til Mc Donalds på Tiller hvor man henger med venner. Nå i mai er det også mange som synes det er spennende å henge rundt forskjellige russecamper. Det blir derfor noen runder langs Kirkstien.

ETTERLYSNING: Har DU lyst til å gå natteravn i Sjetnemarka? Da kan du kontakte Sjetne frivilligsentral HER.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ