21.2 C
Trondheim
mandag, august 10, 2020

/

Lokalhistorisk vandring langs Ladestien

Boklansering og bokbad på Ringve Musikkmuseum søndag 23. februar klokka 14.00

Av Jan Vestre

Visste du at grosserer Anton Jenssen på 60-tallet ønsket å anlegge flyplass på Grilstad? Eller at Jørgen Lysholm brente sine første dråper i et gammelt fabrikkanlegg i Fagerheimbukta?

Og hvor ble egentlig “Ormen Lange” ,langskipet til Olav Tryggvason, bygd? Og hvordan utartet kampen mellom naturvernerne og Statoil seg, da oljegiganten kom til Rotvoll tidlig på 90-tallet?

I to år har seks tidligere journalister og én fotograf ruslet Ladestien på jakt etter gode historier. Nå foreligger resultatet i bokform – “Ladestiens hemmeligheter”

Det blir lokalhistorisk oppdagelsesreise langs Ladestien i boka “Ladestiens hemmeligheter”

Boka som gies ut på Stien Forlag, lanseres på Ringve Musikkmuseum søndag 23. februar.

-Vi starter den lokalhistoriske oppdagelsesreisen ved Ormen Langes vei i vest og jobber oss deretter utover mot Væresholmen i øst. Underveis gjør vi noen små avstikkere fra selve stien for å få med oss litt mer av historien som er knyttet til området, forteller forlagsredaktør Dagfinn Albertsen.

Forfatterne er også innom de tre spisestedene som i dag ligger i tilknytning til Ladestien – Sponhuset, Ladekaia og Flipper kafé. Den gamle arbeiderbydelen Ranheim er også viet bra med plass.

-Den beryktede Ranheimslukta er jo noe mange i Trondheim hadde et forhold til. Nå var det imidlertid slik at bodde man i byen så var lukta faktisk et tegn på at det var godvær i vente i og med at det da blåste østatrekk. I Hommelvika så var det stikk motsatt. Da kom lukta med styggværet.

HER finner du mer informasjon om lanseringen av “Ladestiens Hemmeligheter”

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Siste saker:

3,268FølgereLik