7.6 C
Trondheim
onsdag, oktober 20, 2021
- Annonse -spot_img

Lokalhistorisk vandring langs Ladestien

Boklansering og bokbad på Ringve Musikkmuseum søndag 23. februar klokka 14.00

Visste du at grosserer Anton Jenssen på 60-tallet ønsket å anlegge flyplass på Grilstad? Eller at Jørgen Lysholm brente sine første dråper i et gammelt fabrikkanlegg i Fagerheimbukta?

Og hvor ble egentlig «Ormen Lange» ,langskipet til Olav Tryggvason, bygd? Og hvordan utartet kampen mellom naturvernerne og Statoil seg, da oljegiganten kom til Rotvoll tidlig på 90-tallet?

I to år har seks tidligere journalister og én fotograf ruslet Ladestien på jakt etter gode historier. Nå foreligger resultatet i bokform – «Ladestiens hemmeligheter»

Det blir lokalhistorisk oppdagelsesreise langs Ladestien i boka «Ladestiens hemmeligheter»

Boka som gies ut på Stien Forlag, lanseres på Ringve Musikkmuseum søndag 23. februar.

-Vi starter den lokalhistoriske oppdagelsesreisen ved Ormen Langes vei i vest og jobber oss deretter utover mot Væresholmen i øst. Underveis gjør vi noen små avstikkere fra selve stien for å få med oss litt mer av historien som er knyttet til området, forteller forlagsredaktør Dagfinn Albertsen.

Forfatterne er også innom de tre spisestedene som i dag ligger i tilknytning til Ladestien – Sponhuset, Ladekaia og Flipper kafé. Den gamle arbeiderbydelen Ranheim er også viet bra med plass.

-Den beryktede Ranheimslukta er jo noe mange i Trondheim hadde et forhold til. Nå var det imidlertid slik at bodde man i byen så var lukta faktisk et tegn på at det var godvær i vente i og med at det da blåste østatrekk. I Hommelvika så var det stikk motsatt. Da kom lukta med styggværet.

HER finner du mer informasjon om lanseringen av «Ladestiens Hemmeligheter»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ