17.1 C
Trondheim
tirsdag, mai 11, 2021
- Annonse -spot_img

Lærerik høstdag for småspeiderne

9 speiderpatruljer fra Trondheim, Klæbu, Stjørdal og Melhus møttes i helgen til "Småspeidermanøver" ved idylliske Klæbu Bygdemuseum.

- Annonse -

BILDEGALLERI NEDERST I SAKEN

“Småspeidermanøver” er et årlig arrangement i regi av Trøndelag speiderkrets hvor speidere i 1.-4. trinn møtes til en uhøytidelig konkurranse i ulike speiderferdigheter.

I år var det Klæbu speidergruppe som hadde ansvaret for den praktiske tilretteleggingen av arrangementet.

-Vi har lagt opp til en rundløype med i alt 12 poster og oppgaver. I tillegg til klassiske speideraktiviteter som knuter, kart og kompass, spikking og førstehjelp, blir det egne poster om naturkjennskap, miljøvern og samarbeid, forteller gruppeleder Lilly Katrine Schnitler 

Når det gjelder Klæbu så har bygda i mange år hatt et aktivt og levende speidermiljø.

-I løpet av året har vi en rekke utflukter og aktiviteter for speidere i alle aldre. Vi er også så heldig at vi har en egen speiderhytte med rundt 20 overnattingsplasser. Den er flittig i bruk året rundt, forteller Schnitler.

Voksne fra flere speiderpatruljer var i helgen i sving i forbindelse med årets “Småspeidermanøver”. Bak f.v.: Lilly Katrine Schnitler (Klæbu), Tommy Johansen (Klæbu) og Kristin Grønn-Hagen (Melhus). Foran f.v.: Marie Selboskar Lier (Charlottenlund) og Lise Brekken (Charlottenlund)

I Klæbu speidergruppe har man et stort fokus på friluftsliv, vennskap og samarbeid. Barn og unge lærer å bli engasjerte og selvstendige mennesker, og til å ta vare på seg selv og andre.

-Mange foreldre blir positivt overrasket når man finner ut hvor mye ungene faktisk lærer i speideren. Spesielt dette med samarbeid mellom ulike aldersgrupper og kjønn er noe vi vektlegger mye. Når vi har vært på speiderhytta må også alle, store som små, være med på å rydde og vaske.

Klæbu speidergruppe har i dag rundt 65 aktive speidere fra 3.-10.trinn, samt ledere og rovere.

HER finner du mer informasjon.

LES OGSÅ:

Klæbu speidergruppe med sommertur i bymarka

Speidere fra Trondheim stortrives på landsleir

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img

LES OGSÅ

ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;