8.7 C
Trondheim
fredag, april 16, 2021
- Annonse -

Vil bygge ut grønn lunge på Byåsen

Norges Handikapforbund og Munkvollhaugen borettslag fortviler over planene de mener vil redusere livskvaliteten for beboere i omsorgsboligene i Midelfarts veg.

- Annonse -

Selskapet Munkvoll Gård AS ønsker å bygge 15 atriumhus over tre etasjer på et grøntområde ved flere private omsorgsboliger i Midelfarts veg på Munkvoll.

Det er fjerde gang utbygger prøver å få med seg bystyrepolitikerne på at det kan startes omreguleringen av området fra institusjonsformål til boligformål.

Planene har hver gang blitt stoppet på grunn av konsekvensene man mente det ville få for beboerne i Munkvollhaugen borettslag.

Borettslaget har en festet tomt fra Norges Handikapforbund Trøndelag hvor det i avtalen er en forutsetning at det kun er personer med funksjonsnedsettelse som får kjøpt bolig.

Handikapforbundet og borettslaget sendte før helgen en mail til bygningsrådets medlemmer hvor man ber om at politikerne på nytt avviser spørsmålet om ny detaljreguleringen.

Det er grøntområdet til høyre i bildet som utbygger nå ønsker å etablere 15 nye atriumhus. (Foto: Google Maps)

I mailen heter det at “beboerne bruker mer av tiden hjemme enn befolkningen for øvrig”, og at en bebyggelse av tomta vil ha “store konsekvenser for trivselen til beboerne på grunn av solforhold og tetthet.”

Det påpekes videre at flere av beboerne kun har vinduer ut mot den planlagte bebyggelsen og at utsikten for mange vil bli “betydelig forringet”.

Tirsdag skal bygningsrådet etter planen diskutere hvorvidt det skal kunne settes i gang ny detaljregulering av området.

I sitt saksfremlegg skriver Kommunedirektøren at det foreløpige planforslaget er et godt utgangspunkt for å finne en “fornuftig utforming og utnyttelse av tomta.”

Svein Otto Nilsen (bildet) mener bygningsrådet bør avvise planene om fortetting ved omsorgsboligene i Midelfarts veg på Munkvoll.

Man mener videre planforslaget vil kunne tilføre “nye kvaliteter” til området, samtidig som det tar hensyn til eksisterende bebyggelse og beboere.

Kommunedirektøren mener en fortetting i området vil gi flere sentralt lokaliserte boliger med nærhet til metrobuss og et godt utbygd gang- og sykkeltilbud.

Gruppeleder i Pensjonistpartiet Svein Otto Nilsen, var en av politikerne som mottok mail fra handikapforbundet og borettslaget.

Nilsen reagerer på at det nå igjen fremmes forslag om en omregulering av grøntområdet.

-Dette bør bygningsrådet avvise med en gang. Det er ingenting som har endret seg fra de andre gangene saken var oppe til behandling. Her må politikerne gå inn å si at beboernes livskvalitet går foran utbyggers ønsker.

Saken skal etter planen opp i bygningsrådet den 12. januar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Annonse -

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADETspot_img
- Annonse -
ANNONSE:
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;